Meny
(0)
Till varukorg
🌻 10% på ALLT med koden sommar 🌳
Fraktfritt över 800kr, 1-3 arbetsdagar leverans.
Lås till moped

Vilket mopedlås bör jag köpa?

När man köper en moped finns det tre viktiga saker man inte klarar sig utan. Hjälm, lås och försäkring.
Frågor kring hjälmköp? Kolla in vår guide om hjälmköp.


Godkänt lås för moped

För att din mopedförsäkring ska gälla om din moped blir stulen kräver försäkringsbolagen att du har använt ett godkänt lås. Har du en Scooter och använder lås och kätting krävs det att din kätting har klass 3, och att låset är SSF-godkänt.

Leta efter denna symbol när du köper lås.

Godkänt mopedlås för Crossmoped

Med crossmoped är det väldigt otympligt att släpa runt på en kätting, därav rekommenderas istället ett skivbromslås. En fördel med Scooter är att du kan lägga ner kättingen i sadeln när du åker, vilket du inte kan på Crossmoped. En kätting är också säkrare då du kan låsa fast ditt fordon i en stolpe, så att tjuvarna inte kan lyfta upp fordonet på ett släp och köra iväg.

Kör man crossmoped har man dock tyvärr inget val, om man inte vill släpa runt på en 2kg tung kätting i ryggsäcken - som tur är är även skivbromslås godkända enligt försäkringsbolagen så länge du väljer ett som är SSF-godkänt.

ridenation rekommenderar
Kätting och Lås

Godkänt mopedlås för Scooter

Har du en Scooter bör du använda lås och kätting, och alltid låsa fast mopeden i en stolpe. Detta förhindrar tjuvar för att bära iväg ditt fordon eller lyfta in i en skåpbil.

ridenation rekommenderar
Kätting och Lås

Styrlås?

Ofta kommer din moped med inbyggt styrlås. Många försäkringsbolag kräver att du använder både ett godkänt lås och ditt styrlås. Kolla med ditt försäkringsbolag!


Fler frågor? Synpunkter?

Skriv i chatten så svarar vi så fort vi kan!

Fler Guider & Artiklar